Is het het beste ingrediënt voor haargroei? (2023)

Capixyl™ is een ingrediënt tegen haaruitval in de vorm van een plaatselijke olie of lotion. In dit artikel zullen we leren waar het van gemaakt is en hoe het werkt.

Tegen het einde zal ik enkele van uw veelgestelde vragen beantwoorden en dan zal ik mijn oordeel geven. Maar voordat we diep in Capixyl™ duiken, zal het enorm helpen als we eerst haaruitval begrijpen, het probleem dat het probeert op te lossen.

Haaruitval

Haaruitval vindt plaats wanneer de snelheid van haarverlies groter is dan de snelheid van haargroei. Dit gebeurt meestal elke keer dat er een verstoring is in de natuurlijke groeicyclus van het haar. Het kan zich manifesteren als dunner wordend haar, haaruitval, terugtrekkende haarlijn, plekken op de hoofdhuid en kaalheid.

Haaruitval komt van nature met het ouder worden. Maar genetica, hormonale onbalans, overdaadDihydrotestosteron(DHT), slechte levensstijl, tekort aan voedingsstoffen, medische aandoeningen,spanning, verontreinigende stoffen en schadelijke haarproducten kunnen allemaal haaruitval veroorzaken. Er wordt gezegd dat alleen al in de VS ongeveer 8 miljoen Amerikaanse volwassenen lijden aan de verschillende uitingen van haaruitval.

Oplossingen voor haaruitval

De beste aanpak als het gaat om het behandelen van haaruitval is om uw dermatoloog of arts te raadplegen voor een juiste diagnose. Op deze manier kan uw arts de onderliggende oorzaak van uw aandoening beperken. Als uw arts vermoedt dat u een huid- of hoofdhuidaandoening heeft, zullen zij laboratoriumtests uitvoeren om dit te bevestigen, gevolgd door de juiste behandeling.

Vaker is een simpele verandering in je eetpatroon voldoende. Voor complexere gevallen kan uw arts echter medicijnen, haargroeisupplementen,rogaine-alternatieven, behandelingen met lasertherapie en haarverzorgingsproductenzaag palmettoofredensyl.

Maar voor vandaag zullen we ons concentreren op een recent ontdekt en gepatenteerd actueel ingrediënt voor haaruitval. En dat is niemand minder dan Capixyl™.

Wie heeft Capixyl™ gemaakt?

Lucas Meyer Cosmetics is de maker van Capixyl™. Het is een bedrijf dat 150 innovatieve ingrediënten voor de cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrie ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. Dit bedrijf is beschikbaar op 11 locaties en heeft 5 bestaande onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

Lucas Meyer Cosmetics is gespecialiseerd in het benutten van de regeneratieve capaciteiten van biomimetische peptiden en het inkopen van natuurlijke actieve ingrediënten. Het is ook een baanbrekende expert in het gebruik van fosfolipiden, kleurloze carotenoïden en quinoa als belangrijke componenten van huid- en cosmetische producten.

Dit bedrijf maakt op maat gemaakte actieve ingrediënten die gericht zijn op specifieke behoeften. En het omvat de vraag naar een haargroeiformule zoals Capixyl™.

Wat is capixyl?

Capixyl™ is een unieke, innovatieve en krachtige formule die ontstekingen in de hoofdhuid vermindert, het haaruitvalproces stopt en de haargroei stimuleert. Het is een in water oplosbaar ingrediënt dat zorgt voor een gezonde hoofdhuidomgeving zodat het haar dikker, sterker en langer wordt.

Capixyl™-ingrediënten

Zoals we al eerder zeiden,Lucas Meyer-cosmeticais gespecialiseerd in biomimetische peptiden en natuurlijke actieve stoffen. Geen wonder dat het een combinatie is van deze twee ingrediënten: Acetyl Tetrapeptide-3 en extract van rode klaver.

Acetyltetrapeptide-3

Acetyl Tetrapeptide-3 is afgeleid van een biomimetisch peptide met 4 aminozuren. Dit ingrediënt stimuleert het extracellulaire eiwit in de dermale papilla. Zo vergroten ze de grootte van de haarzakjes en verbeteren ze de haarverankering. Acetyl Tetrapeptide-3 staat erom bekend een betere haargroeiactiviteit te stimuleren danminoxidil.

Extract van rode klaver

Is het het beste ingrediënt voor haargroei? (4)

Het extract van rode klaver is rijk aan Biochanin A, dat de activiteit van 5-a alfa-reductase remt. Dit betekent dat het het enzym regelt dat verantwoordelijk is voor de verwerking van androgenen zoals DHT. Gebaseerd op de discussie over haaruitval eerder, is DHT een van de meest voorkomende factoren die bijdragen aan patroonkaalheid bij mannen en vrouwen of alopecia androgenetica.

Hoe werkt capixyl?

Gezien de samenstelling van Capixyl is het nu relatief eenvoudig om te begrijpen hoe het werkt. De combinatie van acetyl tetrapeptide-3 en extract van rode klaver werkt samen om het volgende te doen:

 • Verminder de productie van DHT, een mannelijk hormoon dat tot 93% haaruitval veroorzaakt
 • Vernieuw de extracellulaire matrix (ECM) of het netwerk van collageen en eiwitten dat de haarzakjes omringt
 • Verzacht hoofdhuidontsteking tot 43%
 • Boost de grootte en activiteit van de haarzakjes

Wie kan Capixyl gebruiken?

Aangezien Capixyl™ een ingrediënt is voor haaruitval, wordt het het best gebruikt door bedrijven die actuele oplossingen en haarverzorgingsproducten tegen haaruitval ontwikkelen. Het is als ingrediënt veilig voor alle volwassenen van alle geslachten. Het is in water oplosbaar, daarom spoelt het af tijdens het douchen.

Omdat het echter werkt als oestrogeen en bloedingen kan veroorzaken, wordt het niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en mensen met reeds bestaande medische aandoeningen, die geopereerd worden of vatbaar zijn voor bloedingen.

Voordelen van Capixyl

Capixyl biedt de volgende hoofdhuid- en haarvoordelen:

 • Vermindert hoofdhuidontsteking
 • Zorgt voor een gezonde hoofdhuidomgeving waarin het haar kan groeien
 • Revitaliseert de extracellulaire matrix die de haarzakjes omringt
 • Verhoogt de grootte van de haarzakjes
 • Verbetert de haarverankering
 • Verdikt haarvezels
 • Versterkt haarlokken
 • Stimuleert de haargroei

Contra-indicaties

Voor mensen die allergisch zijn voor extract van rode klaver en/of acetyltetrapeptide-3, gebruik geen producten die Capixyl bevatten.Ook als u een zwangere vrouw bent, een moeder die borstvoeding geeft of een persoon met een reeds bestaande medische aandoening, een operatie ondergaat of vatbaar bent voor bloedingen, is dit ingrediënt tegen haaruitval mogelijk niet geschikt voor u. Voor de veiligheid kunt u het beste voor gebruik uw arts raadplegen.

Bijwerkingen enMogelijke risico's

Het wordt algemeen als veilig beschouwd. Dat gezegd hebbende, de mogelijkheid van bijwerkingen is nog steeds aanwezig. De meest voorkomende bekende risico's en bijwerkingen van Capixyl zijn jeuk, huidallergieën, spierpijn, hoofdpijn en vaginale bloedingen.

Ik blijf benadrukken dat aangezien Capixyl werkt als oestrogeen, het de balans van vrouwelijke hormonen kan beïnvloeden. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven wordt afgeraden producten met Capixyl te gebruiken.Omdat het de kans op bloedingen vergroot, is het ook niet geschikt voor mensen met reeds bestaande medische aandoeningen, die een operatie ondergaan of vatbaar zijn voor bloedingen.

Veelgestelde vragen over Capixyl

Helpt Capixyl haar terug te laten groeien?

Ja. Capixyl is geformuleerd om DHT te helpen verminderen, extracellulaire membraanactiviteit te stimuleren, de haarzakjes te vergroten, haarvezels dikker te maken en de haargroei te stimuleren.

Hoe lang duurt het voordat ik zichtbare haargroeiresultaten zie?

De resultaten variëren van persoon tot persoon en vereisen geduld. Je moet 3 maanden wachten om de volledige effecten te zien.

Is Capixyl veilig?

Ja. Over het algemeen is het veilig in gebruik. Omdat haarverzorgingsproducten slechts kleine doseringen gebruiken en het in water oplosbaar is, zal het geen kwaad aanrichten. Dat gezegd hebbende, het heeft weinig bekende bijwerkingen. Dit omvat hoofdpijn, spierpijn, jeuk, huidallergieën en vaginale bloedingen.

Heeft Capixyl een recept nodig?

Nee. Het is een niet-prescriptief ingrediënt tegen haaruitval.

Eindoordeel

Capixyl™ is een uniek, innovatief en krachtig ingrediënt tegen haaruitval. Het combineert de hoofdhuid en follikel revitaliserende capaciteiten van acetyl tetrapeptide-3 en de DHT-remmende eigenschappen van extract van rode klaver. Deze in water oplosbare formule voor haargroei is over het algemeen veilig in gebruik. Hoewel er bekende bijwerkingen kunnen zijn, zullen deze waarschijnlijk alleen optreden als het in grote doses wordt gebruikt. Maar de meeste producten gebruiken alleen sporen van dit ingrediënt.

Wat mijn eindoordeel betreft, zou ik zeggen dat Capixyl misschien niet het beste ingrediënt voor haargroei is, aangezien er nog steeds geen bewijs is om dit te bewijzen. Wat ik liever zou zeggen is dat Capixyl een opkomende competitieve formule is met veelbelovende haargroeiresultaten.

Ten slotte komt haaruitval voort uit meerdere factoren. Een goede levensstijl moet altijd gepaard gaan met voedingssupplementen voor haargroei, actuele oplossingen en haargroeiproducten. Een goed dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende rust en een positieve instelling helpen haar en lichaam gezond te maken.

Is het het beste ingrediënt voor haargroei? (5)

Diana

Diana werkte als assistent-salonmanager in Los Angeles, CA voordat ze begon te schrijven voor Union of Barbers. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft ze honderden haarverzorgingsproducten uitgeprobeerd en alle soorten haar gezien, gestyled en behandeld. Nu deelt ze alles wat ze in de haarindustrie heeft geleerd en geeft ze advies over alles wat met haar te maken heeft. Als ze niet aan het schrijven is, vind je Diana op het strand op haar yogamat!

FAQs

Is there a shampoo to help hair grow? ›

“Biotin, niacin, caffeine, keratin, and collagen are all ingredients to look for in a shampoo for hair growth,” explains Dr. Graf. Hairtamin Biotin Shampoo contains biotin and Davines Energizing Shampoo features caffeine. Minoxidil is also the gold standard for growing hair for men and women.

What is the best shampoo for telogen effluvium? ›

Make sure to get regular trims to avoid split ends, and eat a healthy diet to get all the nutrients you need.
 1. Blu Atlas Shampoo. ...
 2. Honeydew Biotin Shampoo. ...
 3. Olaplex No. ...
 4. Nutrafol Root Purifier Shampoo. ...
 5. Pure Biology's Reviva Hair. ...
 6. Briogeo Destined for Density. ...
 7. Biolage Full Density Thickening Shampoo.
Apr 7, 2023

Do keratin shampoos really work? ›

As mentioned, one of the benefits of using keratin is for strengthening the hair and making it more resilient. It supports your hair's natural structure without weighing it down, so that you can grow your hair with the lesser chance of the strands breaking off.

Does keratin shampoo make your hair straight? ›

Keratin products, like shampoos, don't necessarily straighten hair the way a salon keratin treatment would, but they do improve the strength and health of your hair.

What is the best shampoo that stimulates hair growth? ›

13 Best Shampoos For Hair Growth In 2023
 • Olaplex No. ...
 • Kérastase Densifique Bain Densité Shampoo.
 • Garnier Fructis Grow Strong Shampoo.
 • Klorane Strengthening Shampoo with Quinine and Edelweiss.
 • Triphasic Strengthening Shampoo.
 • Vegamour GRO Revitalising Shampoo.
 • Dove Nourishing Secrets Growth Ritual Shampoo.
Feb 28, 2023

What is the best shampoo to use to make your hair grow? ›

Pura D'or Original Gold Label Anti-Hair Thinning Shampoo

Biotin and black cumin work together to encourage hair growth by stimulating the follicle and keeping the scalp healthy. Meanwhile, pumpkin seed oil helps block DHT, a main culprit of hair loss. The formula is also gentle enough for everyday use.

Which vitamin is good for hair loss? ›

“Vitamins are essential for healthy hair growth and may help in preventing hair shedding and thinning,” says Michele Green, M.D., a cosmetic dermatologist in New York. “The best vitamins for hair growth include B vitamins, vitamin D, vitamin E, zinc, biotin and iron.

Which vitamin deficiency causes hair loss? ›

Only riboflavin, biotin, folate, and vitamin B12 deficiencies have been associated with hair loss. Vitamin B2 (riboflavin) is a component of two important coenzymes: flavin mononucleotide (FMN) and flavin adenine dinucleotide (FAD) [22].

Which is better for hair growth biotin or keratin? ›

Biotin therapy infuses liquid vitamin B7 into the shaft which can increase the rate of follicle growth. Whereas in Keratin treatment, keratin protein is used which helps to make hair stronger and less prone to breakage and gives the illusion of hair growth, but it is less likely to stimulate hair growth.

What can I add to my shampoo for silky hair? ›

You can do this by simply adding some natural ingredients to your regular shampoo and it really is that easy!
 • Glycerine to restore shine.
 • Aloe vera for dry and dull hair.
 • Lemon juice to combat dandruff and itchiness.
 • Apple cider vinegar to reduce frizz.
 • Rose water for hair growth.
Nov 6, 2019

Which shampoo makes hair straight? ›

9 Best Hair Straightening Shampoos 2023
Best Hair Straightening ShampooBest For
Garnier Whole Blends Smoothing ShampooThin Hair
TRESemme Keratin Smooth ShampooKeratin-Treated Hair
Tea Tree Special Hair Straightening ShampooDull, Greasy Hair
R+Co Television Perfect Hair ShampooCurly Hair
1 more row

What really works to grow hair? ›

Minoxidil (Rogaine).

Products with minoxidil help many people regrow their hair or slow the rate of hair loss or both. It'll take at least six months of treatment to prevent further hair loss and to start hair regrowth.

How do I speed up hair growth? ›

How to Make Your Hair Grow Faster and Stronger
 1. Get frequent trims. ...
 2. Eat the right diet. ...
 3. Add a hair-healthy vitamin to your a.m. routine. ...
 4. Shampoo less and hydrate more. ...
 5. Lay off the bleach. ...
 6. Avoid excessive heat styling. ...
 7. Brush hair regularly. ...
 8. Protect hair from physical damage.
Sep 14, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 12/01/2024

Views: 5997

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.