Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (2023)

Webontwikkeling is tegenwoordig helemaal in. Het is essentieel geworden voor bedrijven om een ​​goed functionerende website of webapplicatie te hebben om tegemoet te komen aan de digitale behoeften van klanten. Bijna alle bedrijven, ongeacht het werkgebied, richten zich op het creëren van een goed ontworpen site om hun diensten op de markt te brengen.

Maar het webontwikkelingsproces omvat niet alleen coderen. Met honderd aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, wordt het noodzakelijk om een ​​gestructureerd proces te volgen om problemen te voorkomen.

De levenscyclus van een webapp-ontwikkeling biedt precies dat: een strategisch ontworpen methodologie om eersteklas resultaten te behalen. Er zijn7 fasen van de levenscyclus van webontwikkelingdie u moet volgen om een ​​onderscheidende website te krijgen.

We zullen alle fasen van de ontwikkeling van webapplicaties in detail bespreken en elke stap in de checklist voor website-ontwikkeling toelichten.

Inhoudsopgave

 1. Wat is webontwikkeling?
  1. Lagen van webontwikkeling
 2. Wat is een levenscyclus voor webontwikkeling?
 3. De 7 fasen van de levenscyclus van webontwikkeling
  1. Onderzoek en analyse
  2. Plannen en Strategie
  3. Ontwerpen
  4. Content creatie
  5. Ontwikkeling
  6. Testen en kwaliteitsborging
  7. Implementatie en onderhoud
 4. Veelgestelde vragen
  1. Wat is de belangrijkste fase in de levenscyclus van webontwikkeling?
  2. Hoe ontwerp je een goede website?
  3. Zijn websites en webapps verschillend?
 5. Conclusie

Wat is webontwikkeling?

Webontwikkeling is het proces van het bouwen van websites en webapplicaties die op internet werken. Van het maken van een eenvoudige statische website van één pagina tot het coderen van een volwaardige, robuuste webapplicatie en een contentmanagementsysteem.

De levenscyclus van softwareontwikkeling of SDLC voor website-ontwikkeling omvat-

 • de codering van de applicatielogica
 • het integreren van databases en het beheren van gebruikersquery's
 • het ontwerpen van gebruikersinterfaces,
 • het hosten van de website op servers
 • onderhouden en updaten

Elke activiteit die betrokken is bij het ontwikkelingsproces van een aangepaste web-app kan worden ingedeeld in server-side, client-side en full-stack ontwikkeling.

Lagen van webontwikkeling

Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (1)
 • Server-kant

  Backend- of server-side ontwikkeling omvat alle processen die achter de schermen van een website plaatsvinden. Het beheer vandatabases, servers en logische componentenzijn de belangrijkste componenten van de backend.

  Deze zijn niet tastbaar voor de gebruikers, maar zonder een sterk backend development team zal je website een lege pagina zijn die geen enkele taak kan uitvoeren.

 • Kant van de cliënt

  Deze laag, ook wel de frontend genoemd, houdt zich voornamelijk bezig met devisuele presentatieen vormgeving van de site. Frontend-ontwikkelaars werken aan het creëren van een naadloze gebruikerservaring door middel van responsieve webpagina's met behulp van CSS, HTML en JavaScript. Zonder een goede gebruikersinterface kan uw website geen klanten aantrekken.

 • Volledige stapel

  Full-Stack-ontwikkeling combineert de frontend en backend, die het hele proces vanwebontwikkeling. In deze laag houd je je bezig met de hele stapel taken en technologieën die betrokken zijn bij de ontwikkelingscyclus van websites.

  Dit betekent dat een full-stack engineer bedreven is in het ontwerpen van UI-UX, databasemanipulatie, serverhosting en het coderen van de browsers.

Deze drie lagen omvatten samen de levenscyclus van webontwikkeling. Het blijft hetzelfde voor zowel website- als webapplicatie-ontwikkeling.

Als u of uw team aan een webproject werkt, is het belangrijk om te begrijpen wat de ontwikkelingscyclus van webapplicaties is.

Wat is een levenscyclus voor webontwikkeling?

Een levenscyclus van webontwikkeling omvat alle stadia die nodig zijn om de website te bouwen, van het formuleren van het idee tot coderen en ontwerpen tot implementeren en onderhouden. Het is de standaard of methodische stap die moet worden gevolgd om tot een goed werkende website te komen.

Het geeft een overzicht van de basisprincipes van de levenscyclus van softwareontwikkeling die een webontwikkelaar en projectmanager moeten volgen om minimale fouten en optimale resultaten te garanderen.

De 7 fasen van de webontwikkelingscyclus zijn -

 1. Onderzoek
 2. Planning
 3. Ontwerpen
 4. Content creatie
 5. Ontwikkeling
 6. Testen
 7. Onderhoud.

De 7 fasen van de levenscyclus van webontwikkeling

 1. Onderzoek en analyse

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (2)

  De meeste mensen negeren deze kritieke stap in het webontwikkelingsproces. Om ervoor te zorgen dat uw ontwerp en ontwikkeling op de goede weg zijn,informatie verzamelenover het project en de opdrachtgever is cruciaal.

  Tenzij uw ontwikkelaars een duidelijk idee hebben van waar ze voor werken en wat de vereisten zijn, zullen ze niet in staat zijn om de juiste oplossing te bieden.

  Enkele van de veelgestelde vragen die u uzelf of uw klanten moet stellen in de fase van het verzamelen van informatie zijn:

  Doel:

  • Wat is het doel van de website?
  • Wat voor type website/app wordt het – informatief, commercieel, product- of servicegericht?
  • Wat is je doelgroep?

  Vereisten:

  • Is er voldoende vraag in de markt?
  • Waarom hebben gebruikers uw website nodig?
  • Aan welke eisen van de consument probeert u te voldoen?
  • Wat zijn de niet-onderhandelbare vereisten voor de website?

  verwachtingen:

  • Wat verwacht je van de look en feel?
  • Hoe en wat zal de website genereren voor uw bedrijf?
  • Welke features verwacht de gebruiker van zo'n applicatie?
  • Wat zijn enkele functies die u wilt opnemen?

  Tijdens deze fase is het belangrijk om te visualiseren voor welk type mensen uw website zich zal richten. Houd rekening met hun leeftijd, geslacht, voorkeuren en behoeften, stel doelen en genereer vereiste elicitatiedocumenten. Vaak blijkt het nuttig om enquêtes uit te voeren en feedback van gebruikers te krijgen over de problemen waarmee ze worden geconfronteerd en naar welke oplossingen ze op zoek zijn.

  Je moet je analyserenideeën voor web-appsen kijken of het haalbaar en winstgevend is.

  Als deze stap wordt genegeerd, worden alle resterende fasen in webontwikkeling irrelevant en kunnen ze niet de gewenste resultaten opleveren.

  Vraagt ​​u zich af of uw idee voor een webtoepassing zal werken?

  Laten we uw idee valideren. Met grondig onderzoek en marktanalyse kunnen we u helpen de reikwijdte van uw project te definiëren en de haalbaarheid van uw idee te controleren.

 2. Plannen en Strategie

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (3)

  Het website-ontwikkelingsplan omvat het strategiseren van alle aspecten van de websiteinclusief ontwerp, technologie, inhoud en marketing. Op basis van de informatie die in de laatste fase is verzameld en geanalyseerd, worden weloverwogen beslissingen genomen over de structuur en kenmerken van de website.

  In de planningsfase wordt een toegewijd team gevormd waarbij elk lid een gedefinieerde rol heeft en gedelegeerd wordt met duidelijke taken.

  Beslissen over de inhoudsstructuur, wireframe (schema's en ruwe ontwerpen), het kiezen van de technologiestack en softwareontwikkelingsmethodologie zijn belangrijke beslissingen die genomen moeten worden voordat een website wordt gemaakt.

  Technology stack is een set programmeertalen,webframeworks, en software die wordt gebruikt om elke webapp te bouwen.

  Het creëren van eensitemap, schattentijdlijnen, bepalendleveringenen toewijzing van middelen zijn ook essentiële onderdelen van de planningsfase. Ten slotte moet u beslissen over de branding van uw website voordat u doorgaat naar de ontwerpfase.

 3. Ontwerpen en Wireframing

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (4)

  De webdesignfase omvat het ontwerpen van de lay-out van de websiteen brengt de creatieve UI-UX-ontwerpers op de voorgrond.

  De lay-out omvat het ontwerpen van een ruwe schets, die grafisch kan zijn, om een ​​idee te krijgen van het ontwerp van de website. Het doel van de lay-out is om een ​​informatiestructuur te presenteren, waardoor uw klanten een visuele rondleiding door de inhoud en basisfuncties kunnen krijgen.

  Het wireframe dat in de laatste fase is ontworpen, wordt omgezet in knoppen, tabbladen, menu's, dashboards, kleurthema's, typografie en afbeeldingen om een ​​basislay-out van de website te creëren.

  Houd rekening met het doelgroeponderzoek en ontwerp een interactieve website die tegemoet komt aan hun voorkeuren en eisen. Zorg ervoor dat uw website of applicatie niet alledaags wordt. Voeg afbeeldingen, kleuren en andere media toe om gebruikers aan te trekken zonder af te wijken van demerk en doelvan uw website.

 4. Content creatie

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (5)

  Uiteindelijk is de inhoud koning. Als u niet in staat bent om met uw klanten en lezers te communiceren, kan geen enkel fraai ontwerp u helpen.

  Een communicatiekanaal creëren via de gebruikersinterfaceis het belangrijkste doel van de fase van het maken van inhoud.

  Het schrijven van inhoud omvat het verstrekken van relevante informatie over uw bedrijf in eengemakkelijk te begrijpen, aantrekkelijkmanier. Het toevoegen van calls-to-action, creatieve koppen, opmaak, regelbewerking, schrijven en bijwerken van teksten gaat door tijdens de levenscyclus van webontwikkeling.

  Deze fase ontwikkelt de branding enmarketing van uw siteof web-app en laat u uw websitedoeleinden definiëren door middel van inhoud, die u kunt automatiseren door te gebruikenSchrijver van AI-inhoud.

  Content is de enige manier om met eindgebruikers te communiceren en ze om te zetten in klanten, dus zorg ervoor dat u de nodige aandacht besteedt aan de problemen van gebruikers en welke oplossingen u kunt bieden.

 5. code en ontwikkeling

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (6)

  In de ontwikkelfase wordt de website daadwerkelijk gebouwd. In deze fase wordt de client- en serverzijde van de website ontwikkeld. Het is het meest tijdrovende onderdeel van de levenscyclus van de website-ontwikkeling.

  • Front-end webontwikkeling

   Om een ​​webpagina te ontwikkelen, wordt het webontwerpproces in de vroege stadia besloten om te transformeren in interactieve elementen op de webpagina. Webdesigners integreren componenten en functies in het skelet van de website met behulp vanwebframeworks en ontwikkeltools.

   HTML, CSS en een scripttaal, meestal JavaScript, worden door de webdesigner gebruikt om een ​​gebruiksvriendelijke site te maken. Voor de meeste webapps geldtBootstrapEnFunderinghebben de voorkeur voor frontend-ontwikkeling met behulp van HTML en CSS.

   Voor JavaScript zijn er verschillende frontend-frameworks op de markt. (Lees onze blog over debeste frontend-frameworks voor webontwikkelingvoor meer informatie.)

   Als u op de hoogte wilt blijven van de laatste markttrends, is een mobiele tegenhanger van uw website ook aan te raden. Het gebruik van mobielvriendelijke elementen in het ontwerp van uw website of het ontwikkelen van een mobiele applicatie is een goede optie.

  • Back-end webontwikkeling

   In deze fase worden de daadwerkelijke functies van de webapp ontwikkeld. Terwijl de frontend de visuele elementen ontwerpt, die zich bezighoudt met de gebruikerskant, codeert de backend instructies om elk element de noodzakelijke functies te laten uitvoeren.

   Server-side omvat het proces van het ontwikkelen van de server-side app, het maken van databases, het schrijven van de applicatielogica en het integreren van server- en client-side functies. Ontwikkelaars gebruiken in deze fase verschillende technologieën en programmeertalen.

   Onlangs,Zoekmachine optimalisatie (SEO)wordt ook toegevoegd aan de lijst met taken van backend-ontwikkelaars. Het opnemen van deze functies kan een hogere positie voor uw site bereiken in zoekmachines zoals Google.

  Wilt u een SEO-vriendelijke webapp ontwikkelen?

  U hoeft alleen maar met ons te praten. Ontwikkel een SEO-vriendelijke web-app om zoveel mogelijk klanten aan te trekken en uw online business te vergroten.

 6. Testen en kwaliteitsborging

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (7)

  Nadat de website is ontwikkeld, wordt een reeks rigoureuze tests uitgevoerd om eventuele bugs in het systeem te elimineren. Het QA-team presteert herhaaldtestmethodenzoalsUnittesten, stresstesten, integratietesten en belastingtestennauwgezet de functionaliteit, bruikbaarheid, compatibiliteit en prestaties van de webapp controleren.

  Projectconsistentie is belangrijk voor een goed functionerende site die een naadloze gebruikerservaring biedt. Het testen van de werking van alle functies op alle apparaten en platforms is ook cruciaal.

  Afgezien hiervan, het maken van kleine toevoegingen zoals plug-ins en SEO-optimalisatie om een ​​soepele implementatie te garanderen. Testingenieurs en ontwikkelaars werken in een lus samen totdat het QA-team ervoor zorgt dat de uiteindelijke website klaar is om te worden ingezet voor gebruikers.

  We raden aan om zo vroeg mogelijk met het testproces te beginnen om verlies van geld en tijd in latere stadia te voorkomen. Laat het QA-team tegelijkertijd tests ontwikkelen terwijl ze aan wireframing doen. Op deze manier hoeft u niet meerdere keren te testen en te ontwikkelen en voorkomt u ook grote ontwerpwijzigingen.

 7. Implementatie en onderhoud

  Levenscyclus van webontwikkeling: 7 stappen om een ​​web-app te bouwen in 2023 (8)

  Zodra u het stempel van goedkeuring van het QA-team heeft ontvangen, is de website of app eindelijk klaar voor implementatie. Met behulp van het File Transfer Protocol wordt de app gehost op de webservers en is deze beschikbaar voor de kijkers.

  Maar het werk is nog niet klaar.Continue feedbackvan gebruikersinteractie laat u de reikwijdte van verbetering weten. Dienovereenkomstig wordt de levenscyclus van de ontwikkeling van webapplicaties uitgevoerd om de nodige wijzigingen aan te brengen.

  Behalve dit,regulier onderhouden updates zijn absoluut cruciaal om de site perfect te laten functioneren en nieuwe gebruikers aan te trekken.

  Vaak, als u eenweb development bedrijfof op maat gemaakte website-ontwikkelaars, kan het dagelijkse onderhoud van uw website in uw handen vallen. Zorg ervoor dat u in dergelijke gevallen de onderhoudsservices na implementatie niet verwaarloost.

Elke fase van de programmeerlevenscyclus van webontwikkeling is belangrijk, hoe klein of groot het project ook is.

Hoewel codering een zeer belangrijk aspect is van elk softwareontwikkelingsproject, is het ook belangrijk om andere stappen van webontwikkeling, zoals ontwerp, het genereren van inhoud of beveiligingschecklists, of teamtests voor kwaliteitsborging, niet te verwaarlozen.

De levenscyclus van de website-ontwikkeling is een constante reis die elke dag beter kan worden gemaakt.

Benieuwd hoeveel uw webproject gaat kosten? Lees onzevolledige gids over de ontwikkelingskosten van web-appsom uw budget in te schatten.

Veel Gestelde Vragen

Wat is de belangrijkste fase in de levenscyclus van webontwikkeling?

Alle fasen van het website-ontwikkelingsproces zijn even belangrijk. Als er een gebrek aan inspanning is in een van de fasen, of het nu gaat om codering of onderhoud, wordt de website beïnvloed. Maar de eerste fase wordt over het algemeen als cruciaal beschouwd, omdat het gaat om het begrijpen van de eisen van de klant en om met het verkeerde been te beginnen, wat kan leiden tot maanden werk in de put.

Hoe zet je een idee om in een goede website?

Voor het ontwerpen van een goede website of webapp is het belangrijk om goed onderzoek te hebben dat een goed idee ondersteunt. Met de kracht van een duidelijk zakelijk idee, goed onderzoek, een sterk team van ontwikkelaars en rigoureuze testmethoden, kunt u eenvoudig een goed presterende site maken. Het is ook belangrijk om trends op het gebied van webontwikkeling bij te houden en op de hoogte te blijven van het ontwerp van uw website.

Zijn websites en webapps verschillend?

Ja, het zijn verschillende technologieën die via internet werken. Hoewel websites een verzameling webpagina's zijn die op een webserver werken, is een webapp een softwaretoepassing die toegankelijk is via webbrowsers, maar de taken ervan worden uitgevoerd op een toepassingsserver. Maar de levenscyclus van softwareontwikkeling blijft min of meer hetzelfde voor zowel webapplicaties als websites met enkele kleine aanpassingen.


Conclusie

De ontwikkeling van webapplicaties is een complex proces dat het volgen van een vast stappenplan vereist om adequate resultaten te garanderen. Elk bedrijf wijkt af van de standaard tijdlijn voor webontwikkeling, door relevante fasen toe te voegen of te verwijderen, afhankelijk van hun project.

U kunt het webontwikkelingsproces aanpassen aan uw projectmanagementstrategie. Maar het verzamelen van relevante gegevens en een adequate planning is belangrijk voor elk website-ontwikkelingsproject.

Wilt u een toegewijd webontwikkelingsbedrijf dat uw behoeften begrijpt?

U kunt contact opnemen met Monocubed voor begeleide hulp van ons deskundige ontwikkelingsteam bij het ontwikkelen van de perfecte website op maat voor u.

FAQs

Wat heb je nodig om een app te maken? ›

Hoe maak je een app?
 1. Onderzoek jouw app idee.
 2. Idee uitwerken tot plan.
 3. Functioneel ontwerp van de app.
 4. Grafisch design opmaken.
 5. Ontwikkeling van de app.
 6. De app testen.
 7. Finale versie maken.
 8. Plaatsing in online app winkels.
Nov 15, 2021

Wat kost het om een app te ontwikkelen? ›

De ontwikkelingskosten van mobiele apps kunnen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel kost het om een app te maken? Volgens Clutch bedragen de gemiddelde kosten voor het maken van een app € 145.450, terwijl u een MVP (Minimum Viable Product) kunt bouwen voor € 8.000 tot € 17.000.

Hoe lang duurt het om een applicatie te ontwikkelen? ›

De tijdlijn voor de ontwikkeling van mobiele apps is afhankelijk van verschillende stadia van het ontwikkelingsproces van de app. De gemiddelde app-ontwikkelingstijd van een Android-app is ongeveer 16 tot 18 weken en de gemiddelde tijd om een app te maken is ongeveer 20 tot 22 weken.

Hoe moeilijk is het om een app te maken? ›

Een app-developer neemt je veel werk uit handen. Als de app gebouwd wordt, kun jij je focussen op andere zaken zoals app marketing. Wel neemt het gehele proces, van idee naar publicatie, veel tijd in beslag. Houd rekening met een aantal maanden tot zelfs meerdere jaren.

Hoe kun je geld verdienen met een app? ›

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met een app. Je kunt met een app een dienst aanbieden op basis van een abonnement of je kunt met een app een oplossing bieden waarvoor mensen éénmalig betalen. Sommige apps lenen zich bij uitstek voor advertenties.

Hoe verdien je geld met een gratis app? ›

Wat is het verdienmodel van een gratis app?
 • Advertenties. Een van de meest voorkomende verdienmodellen van apps zijn de advertenties. ...
 • Een percentage van een aankoop. ...
 • Betalen voor extra functionaliteiten. ...
 • Marketinginstrument. ...
 • Data verkopen aan andere partijen. ...
 • Eerst gratis testen en dan abonnement.
Oct 30, 2022

Wat verdient een app ontwikkelaar? ›

Het salaris is helemaal afhankelijk van jouw opleidingsniveau en het bedrijf waar je werkt. Gemiddeld ligt het app developer salaris in 2023 tussen de € 2.200 en de € 4.000 bruto per maand. Waarschijnlijk verdien je rond de € 2.200 als je een mbo-diploma op zak hebt en net begint met werken.

Hoe duur is een simpele app? ›

Een app op maat kost ergens tussen 10.000 en 200.000 euro. Elke keuze die je maakt heeft invloed op de prijs. Wil je een reëel kostenplaatje krijgen, dan moet je precies weten wat je gaat bouwen. Sommige functionaliteiten kosten duizenden euro's, dat scheelt.

Kan je zelf een app ontwikkelen? ›

Een app ontwikkelen doe je nooit voor jezelf, maar altijd voor een doelgroep. Dit kunnen consumenten zijn, maar dit kunnen ook je medewerkers zijn. Bepaal je doelgroep en betrek je doelgroep in het proces. Hiervoor kan je verschillende onderzoeksmethoden gebruiken, bijvoorbeeld interviews of enquêtes.

Hoeveel uur per app? ›

Open de Instellingen-app. Tik op 'Schermtijd'. Tik op 'Bekijk alle activiteit' om al je schermtijd van die dag in te zien. Scrol naar beneden om alle gemeten activiteiten te checken: van het aantal uur dat je op je smartphone zit tot hoe vaak je je telefoon opgepakt hebt.

Hoe maak je een app van een website? ›

Open de browser Chrome. Ga naar de website die u op het Startscherm wilt plaatsen. Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes. Tik op Toevoegen aan startscherm.

Hoe maak je een app aantrekkelijk? ›

Houd je concurrentie in de gaten

Zorg dat jouw app aantrekkelijk is en meer oplossingen biedt dan de app van je concurrent. Behoed jezelf voor kopiëren van ideeën en probeer niet op de concurrent te lijken. Durf onderscheidend te zijn. De grootste bekroning op je werk is wanneer de concurrentie op jouw app wil lijken.

Wat is belangrijk in een app? ›

Wij delen er 10!
 • Een briljant idee. Je kan een app nog zo strak ontwerpen - als niemand op jouw app idee zit te wachten, zal het nooit een succes worden. ...
 • Juiste platform. ...
 • Passend verdienmodel. ...
 • Modern design. ...
 • Goede onboarding. ...
 • Communicatie. ...
 • Regelmatig updaten. ...
 • Slimme marketing.
Jun 5, 2020

Welke programmeertaal voor apps? ›

Java is de meest gebruikte programmeertaal voor Android-apps, waardoor het een eerste keuze is bij het ontwikkelen van mobiele apps. Als gevolg van zijn populariteit en alomtegenwoordigheid is Java ook een van de meest populaire en meest gebruikte talen geworden in alle soorten backend-ontwikkeling.

Hoe creëer je een app? ›

Vanaf elk scherm
 1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als je Alle apps. ziet, tik je erop.
 2. Tik op de app die je wilt openen.

Kan je zelf een app maken? ›

Ook zonder programmeerkennis kun je zelf een app maken. Er zijn goede online diensten - gratis of tegen betaling - die je helpen bij het bouwen van een eenvoudige app voor Android en iOS. Heb je een idee voor een eigen app, maar weet je niets van programmeren? Geen probleem!

Hoe maak je een app gebruiksvriendelijk? ›

Zo maak je jouw app gebruiksvriendelijk
 1. Zorg dat je app snel is. ...
 2. Maak de klikbare elementen groot genoeg. ...
 3. Liever geen achtergrondprocessen. ...
 4. Keep it simple. ...
 5. Geef ze een optie om de cache te legen. ...
 6. Geef ze de mogelijkheid tot opslaan op de SD kaart. ...
 7. Denk aan witruimte. ...
 8. Uitloggen & afsluiten.
Aug 7, 2020

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 27/09/2023

Views: 6433

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.